Email: info@joqdedana.com       joqdedana App

با اولین ورود به سامانه و تکمیل پروفایل خود

    7 هزار تومان اعتبار رایگان دریافت کنید

بازیابی کنیم یا بازخوانی؟

بازیابی کنیم یا بازخوانی؟

بازیابی کنیم یا بازخوانی؟

 

معصومه آورجه

دانشجوی پزشکی دانشگاه شهیدبهشتی

دپارتمان تجربی 

 

♻️بازخوانی (Rereading) چیست؟ تکرار هر آن‌چه قبلاً مطالعه شده به همان روش قبل را بازخوانی می‌گویند.

 

♻️ بازیابی (Retrieval) چیست؟ تلاش برای به یاد آوردن آموخته‌های قبلی را بازیابی می‌گویند. مرور اطلاعات به این شکل درواقع یادگیری و به‌خاطرسپاری را کارآمدتر می­‌کند. در روش بازیابی، حتی اگر نتوانید پاسخ را به یاد آورید، زمانی که جواب اشتباه می‌دهید شناخت دقیقی نسبت به آن‌چه نمی‌­دانید پیدا کرده و متوجه می‌‌شوید باید به کدام قسمت برگشته و مطلب را دوباره مطالعه کنید. این مراحل شما را به سمت مطالعه­‌ای مؤثرتر رهنمون می‌­کند.

 

بازیابی یا بازخوانی؟
بازیابی یا بازخوانی؟

 

 

بازیابی یا بازخوانی با توجه به زمان کوتاهی که دانش‌آموزان در اختیار دارند، به جای چندین بار مرور یک مطلب (بازخوانی) بهتر است به بازیابی آن مطلب بپردازند؛ زیرا با روش بازیابی می‌توان قسمت‌هایی را که فراموش شده‌اند تشخیص داد و با حل تمرین و تست مرتبط با آن مبحث، آن‌ها را به یادگیری کامل تبدیل کرد. به علاوه در روش بازیابی چون نقاط ضعف شناسایی شده‌اند، فرصت کافی برای رفع این نقاط فراهم است و دانش‌آموز می‌تواند به جای تکرار آموخته‌های قبلی به بهبود نقاط ضعف خود بپردازد و آن‌ها را تبدیل به نقاط قوت کند.

 

☯️ همیشه این جمله یادتان باشد «وقتی سخت یاد می‌گیرید، خوب یاد می‌گیرید»؛ پس بازیابی مهم‌تر از بازخوانی است. تکنیک بسیار خوبی که می‌‌تواند جایگزین بازخوانی شود، بازیابی است.

 

❓چگونه آموخته‌های خود را بازیابی کنیم؟

 

با دو روش می‌توان آموخته‌ها را بازیابی کرد: بازیابی بعد از مطالعه یا بعد از  کلاس درس. در این روش پس از پایان مطالعه، دانش‌آموز سعی می‌کند آن‌چه را که از مطالعه یاد گرفته و به یاد دارد یا تکرار کند یا آن‌ها را بنویسد. در طی این فرایند قسمت‌هایی که فراموش شده‌اند یا به‌درستی آموخته نشده‌اند مشخص می‌شوند و در مرحله‌ی بعد دانش‌آموز به مطالعه‌ی این مطالب می‌پردازد و ایرادات مطالعاتی خود را برطرف می‌کند.

 

روش بازیابی
بازیابی یا بازخوانی؟روش بازیابی

✅ بازیابی با آزمون: این نوع بازیابی با آزمون دادن صورت می‌گیرد و منجر به طبقه‌بندی مطالب در ذهن می‌شود. با استفاده از آزمون می‌توانید موضوعات و مطالب مطالعه‌شده را بازیابی کنید. موضوعاتی که شاید یاد گرفتن آن‌ها از دید شما در مراحل ابتدایی سخت و ناممکن به نظر برسند، با این روش راحت‌تر به نظر خواهند آمد.

 

 

❇️ روش بازیابی:

 

بهترین روش برای بازیابی مطالب، با استفاده از حل تست، آن هم از بین کتاب­‌های استاندارد و تست­‌های شناسنامه‌دار است. این مطلب از کانال مشاور تجربی است. استفاده از فلش‌کارت نیز می‌تواند به بهبود فرایند یادگیری کمک کند و قسمت‌هایی که فراموش شده‌اند مجدداً تکرار و مطالعه شوند. می­توان از سؤالات مطرح‌شده از آخر هر فصل کتاب درسی نیز برای این منظور استفاده کرد.

 

چه‌قدر بازیابی؟ چه‌قدر بازخوانی؟

 

بررسی­‌های انجام‌شده نشان می‌دهد بیش‌تر دانش‌آموزان در زمان مطالعه یادداشت‌ها و تکالیف خود را بارها بازخوانی می‌کنند. اکثر آن‌ها می‌گویند که این روش اولویت نخست آن‌هاست. این جریان تکرارشونده‌ی اطلاعات، به‌ویژه برای یادگیری و به‌خاطرسپاری طولانی‌مدت مناسب نیست.

 

بازیابی ۷۰ درصد و بازخوانی ۳۰ درصد فرایند مرور را به خود اختصاص می‌دهد.

 

خلاصه‌ی کلام، بازیابی کنید تا متوجه شوید کجا را مجدد بازخوانی کنید.

 

 

 

#مشاوره

#بازیابی

#روش_بازیابی

#پزشکی

#کنکور۹۸ #تجربی

#کنکور_سراسری_۹۸  #دپارتمان_تجربی

 

https://t.me/joqdedana

دپارتمان تجربی

ارتباط با ما

joqdedana@

0 پاسخ به "بازیابی کنیم یا بازخوانی؟"

ارسال یک پیغام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright joqdedana.com all rights reserved

منوهای نصب در پنل مدیریت